Voor de patiënten

Voor onderstaande lifestyle producten bent u bij Ortho Regulation aan het juiste adres!

Gebitsbeschermers

Gebitsbeschermers

Gebitsbeschermer, wij bieden professionele hulp.

Bij de beoefening van risicovolle sporten zoals contact en veld sporten maar ook waterpolo is het dragen van een gebitsbeschermer nodig om letsel van het gebit en het zachte mondweefsel zo veel mogelijk te voorkomen. Een gebitsbeschermer dient zo comfortabel mogelijk te zitten. Op maat gemaakte gebitsbeschermers worden als beste ervaren.

Vele wetenschappelijke studies hebben bewezen dat Boil & Bite gebitsbeschermers slechte bescherming bieden en uit eindelijk duur zijn. De playsafe mouthguard van Ortho Regulation zijn altijd in meerdere lagen opgebouwd voor goede bescherming en draagcomfort.
Bij full contact sporten raden wij altijd een 3 laags mouthguard aan en deze is altijd in prachtige kleuren te verkrijgbaar.

Ook voor de jonge sporters hebben wij een professionele oplossing en natuurlijk in prachtige kleuren.

Kom gerust langs in ons  orthodontisch laboratorium Ortho Regulation om afdrukken van uw  gebit te laten maken.In het laboratorium worden de modellen van uw gebit gebruikt om de individuele Play safe mouthguard te vervaardigen. Na het maken van de gebitsafdrukken duurt het ongeveer 5 dagen tot u uw individuele opmaat gemaakte gebitsbeschermer bij ons  kunt ophalen.

Voor meer informatie, algemene voorwaarden en vragen kunt u contact met ons opnemen.

Gebitsbeschermers
tandenknarsen

Tandenknarsen

Tandenknarsen, wij bieden professionele hulp.

Tandenknarsen is het bewust of onbewust over elkaar schuiven van tanden of kiezen zo hard dat een knarsend geluid ontstaat. Tandenknarsen gebeurt vaak onbewust tijdens de slaap.Tijdens het tandenknarsen kan je gebit er van beschadigen. Bij meer dan een half miljoen Nederlanders komt dit voor. De knarsende tanden kunnen overmatig slijten. Tandenknarsen komt vooral vaak voor bij kinderen. Zo’n vijftien procent heeft in meer of mindere mate last van deze aandoening. Bij volwassenen is dit ongeveer vijf procent.

Tandenknarsen kan meerdere gevolgen hebben dan je gebit alleen. Denk aan, slecht slapen, hoofdpijn , pijnlijke kaakgewichten en kauwspieren. Ook vemoeidheid , nek en schouderklachten zijn oorzaken van tandenknarsen.

De goedkoopste oplossingen tegen tandenknarsen die op internet te koop zijn hebben vaak een nog verslechterende resultaat. Het zijn zachte materialen die gebruikt worden om tandenknarssen tegen te gaan , maar deze stimuleren juist.

Ortho Regulation vervaardigd een splint van kunsthars, die perfect past over de tanden en uiterst comfortabel zit. De splint kan ’s nachts gedragen worden maar ook overdag. Waardoor verdere slijtage wordt voorkomen en heeft ook een therapeutische werking. Het klinkt eenvoudig maar leren bewust te worden van de dagelijkse bezigheden en op tijd te leren ontspannen zijn de beginselen om minder te gaan tandenknarsen.

U kunt ons bezoeken in ons orthodontisch laboratorium Ortho Regulation om afdrukken van uw gebit te laten maken.
In het laboratorium worden de modellen van het gebit gebruikt om de opmaat gemaakte splint, knarsplaat te vervaardigen. Na het maken van de gebitsafdrukken duurt het ongeveer 5 dagen tot u uw individuele opmaat gemaakte splint bij ons kunt ophalen.

Voor meer informatie, algemene voorwaarden en vragen kunt u contact met ons opnemen.

tandenknarsen
snurkbeugels

Snurken kan worden aangepakt.

Snurkbeugels, MRA ( mandubilair repositie appliance)

U snurkt en daar wilt u wat aan doen. Ortho Regulation biedt een laagdrempelige manier aan om u te helpen met een gezonde nachtrust.

Wat is snurken eigenlijk.?
Tijdens uw slaap verslappen alle spieren, inclusief de tong (de tong is een grote spier die vast zit aan de onderkaak). Bij sommige mensen zakt de tong daardoor terug in de keelholte en blokkeert zo (gedeeltelijk) de luchtwegen. Doordat de lucht nu door een vernauwde holte geperst moet worden, begint het zachte weefsel in de keelholte te trillen bij het in- en uit ademen.
Dit veroorzaakt het typischse geluid dat wij ‘snurken’ noemen.Meer dan de helft van de Nederlanders snurkt, soms kan dat grote gevolgen hebben op het dagelijks functioneren denk aan stress, vermoeidheid, geestelijke problemen, slecht humeur, somber etc.
Met een anti snurkbeugel, MRA van Ortho Regulation is het snurken te stoppen.De anti snurkbeugel wordt gemaakt van comfortable zittende platen die zacht aan de binnenkant en hard aan de buitenzijde zijn.
De anti snurkbeugel is los van elkaar te plaatsen over het boven en onder gebit.

Voor iedereen?

Het gebit moet in goede staat zijn, om een goede basis voor de beugels te vormen. De MRA is daarom niet voor iedereen geschikt. U moet gezonde eigen tanden en kiezen hebben.

Indien u een kunstgebit draagt kan er tegenwoordig zelfs ook een MRA worden vervaardigd, mits de onderprothese vast zit op implantaten; voor de bovenprothese is dit zelfs geen vereiste.Wilt u meer informatie over snurken of OSAS ( obstructieve slap apneu syndroom ) dan zijn is er veel informatie te vinden op internet .

Kom gerust langs in ons orthodontisch laboratorium Ortho Regulation om afdrukken van uw gebit te laten maken.
In het laboratorium worden de modellen van het gebit gebruikt om de opmaat gemaakte anti snurkbeugel, MRA te vervaardigen. Na het maken van de gebitsafdrukken duurt het ongeveer 5 dagen tot u uw individuele opmaat gemaakte MRA bij ons kunt ophalen en genieten van een gezonde en uitgeslapen nacht rust.

Voor meer informatie, algemene voorwaarden en vragen kunt u contact met ons opnemen.

snurkbeugels
nagelbijten

Stop met nagelbijten, nu.

Nagelbeschermer

In Nederland bijten twee miljoen mensen op hun nagels, verveling, stress, nervositeit of dwangmatig. Dit met alle cosmetische en medische gevolgen van dien. Niet alleen de nagels hebben te lijden maar ook het gebit. Geïrriteerd tandvlees, gevoelige tanden maar ook kan het leiden tot infecties van hand tot mond en andersom.

Ook al lijkt nagelbijten een redelijk onschuldige bezigheid, iedere keer dat de vinger met de mond in contact komt vindt er een overdragen van meer of minder schadelijke stoffen plaats, onder andere bacteria. Hierdoor kunnen vervelende infecties ontstaan, aan zowel de nagels als in de mond. Er zijn ook minder onschuldige vormen van nagelbijten. Niet zelden is het gevolg van dwangmatig nagelbijten dat er wondjes, bacteriële infecties ontstaan. Hier is sprake van een milde vorm van automutilatie, zelfverminking, een medische aandoening die behandeld dient te worden. Bij een dergelijke vorm van nagelbijten kunnen de tanden en de kaakgewrichten ook schade lijden door het jarenlang nagels bijten.

Ortho Regulation vervaardigd hiervoor hoesjes die perfect passen over de tanden en uiterst comfortabel zitten en niet opvallen tijdens het dragen, deze zijn doorzichtig en kleurloos. Dit voorkomt afgekloven nagels en tandpijn maar ook door consequent dragen neemt dwangmatig nagelbijten af.

U kunt ons bezoeken in ons orthodontisch laboratorium Ortho Regulation om daar afdrukken van het gebit te laten maken. In het laboratorium worden de modellen van het gebit gebruikt om de individuele nagelbeschermers te vervaardigen. Na het maken van de gebitsafdrukken duurt het ongeveer 5 dagen tot u uw individuele nagelbeschermers kunt ophalen.

Voor meer informatie, algemene voorwaarden en vragen kunt u contact met ons opnemen.

nagelbijten
lipbeschermers

Lip beschermer

Lipbeschermer, wij bieden professionele hulp.

Bij het bespelen van een blaas instrumenten zoals, klarinet, saxofoon of trompet kan door het dragen van een lipbeschermer het spelen van een blaasinstrument een stuk aangenamer worden.

Het is een doorzichtig hoesje wat precies over de voorste ondertanden valt. Het hoesje beschermt bij het bespelen van het instrument de onderlip. Dit voorkomt kapotte lippen aan de binnenkant van de lip na langdurig bespelen van het instrument.

Kom gerust langs in ons orthodontisch laboratorium Ortho Regulation om afdrukken van uw gebit te laten maken.
In het laboratorium worden de modellen van uw gebit gebruikt om de individuele lipbeschermers te vervaardigen. Na het maken van de gebitsafdrukken duurt het ongeveer 5 dagen tot u uw individuele lipbeschermer bij ons kunt ophalen.

Voor meer informatie, algemene voorwaarden en vragen kunt u contact met ons opnemen.

lipbeschermers